Opvoedtips

Het is zover! Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Ouders en scholen zijn volop in de weer om alles goed voor te bereiden voor de eerste schooldag. Naast de boekentassen, de hobby's, de nieuwe outfit, …is het ook goed om stil te staan bij hoe je je kind terug kan voorbereiden op het schoolse ritme. Hieronder enkele tips!

We puffen samen richting de grote vakantie. Na een periode vol inspanning en misschien wel wat examenstress, gaan we samen op zoek naar het vakantieritme.

16 tot en met 23 mei is de week van de opvoeding! In deze week willen we graag een dik applaus geven aan iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien. Dit jaar willen we ook samen stilstaan bij "veerkrachtig opvoeden".

Het zonnetje begint te schijnen en de temperaturen worden zachter. Hoog tijd voor een aantal tips die je kinderen motiveren om meer buiten te spelen. Want helaas, met de opmars van de digitalisering en meer verkeer op de weg, spelen de kinderen steeds minder buiten.

De kernwoorden hierbij zijn: procesgericht, inzet, gedrag, concreet, fysieke aanraking, positief verwoorden, groeimindset, meteen na het positief gedrag. Wil je graag weten wat we hiermee precies bedoelen? Lees dan zeker verder!

De Vlaamse Week tegen Pesten gaat dit jaar door van vrijdag 10 februari 2023 t.e.m. zaterdag 18 februari 2023. Ongeveer 1 op 6 kinderen en jongeren in Vlaanderen wordt gepest. De gevolgen van gepest worden kunnen lang duren. Ouders zijn noodzakelijke partners in de aanpak van pesten op school. De hulp van ouders staat echter niet los van acties en...

Een nieuw jaar! 2023... In deze tijd is opvoeden met multimedia niet meer weg te denken! Jij en je kind kunnen handig gebruik maken van al wat de digitale wereld te bieden heeft. Maar aan elke medaille is een keerzijde. Veel ouders stellen zich vragen over hoe ze heel dat multimedia gebeuren in de opvoeding moeten aanpakken. Hoe voed je...

Heb je ook last van al die rommel in huis ? Krijg je je kinderen niet mee aan het opruimen? Vind je geen plek voor al die spullen in huis? Het is zo dat veel rommel onrust geeft. De éne heeft hier al meer last van dan de andere. Krijg jij al de kriebels bij het bekijken van deze afbeelding...