Opvoedtips

Geeft jouw kind snel op als iets niet lukt? Of wil hij of zij iets nieuws niet eens proberen? Veel kinderen hebben moeite met doorzetten. Als je iets wilt leren, dan komt hier vaak frustratie bij kijken. Soms vermijden kinderen deze frustratie liever, dan dat ze iets nieuws leren. Wat kun jij doen om je kind te leren doorzetten? In...

Het is zover! Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Ouders en scholen zijn volop in de weer om alles goed voor te bereiden voor de eerste schooldag. Naast de boekentassen, de hobby's, de nieuwe outfit, …is het ook goed om stil te staan bij hoe je je kind terug kan voorbereiden op het schoolse ritme. Hieronder enkele tips!

We puffen samen richting de grote vakantie. Na een periode vol inspanning en misschien wel wat examenstress, gaan we samen op zoek naar het vakantieritme.

16 tot en met 23 mei is de week van de opvoeding! In deze week willen we graag een dik applaus geven aan iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien. Dit jaar willen we ook samen stilstaan bij "veerkrachtig opvoeden".

Het zonnetje begint te schijnen en de temperaturen worden zachter. Hoog tijd voor een aantal tips die je kinderen motiveren om meer buiten te spelen. Want helaas, met de opmars van de digitalisering en meer verkeer op de weg, spelen de kinderen steeds minder buiten.

De kernwoorden hierbij zijn: procesgericht, inzet, gedrag, concreet, fysieke aanraking, positief verwoorden, groeimindset, meteen na het positief gedrag. Wil je graag weten wat we hiermee precies bedoelen? Lees dan zeker verder!

De Vlaamse Week tegen Pesten gaat dit jaar door van vrijdag 10 februari 2023 t.e.m. zaterdag 18 februari 2023. Ongeveer 1 op 6 kinderen en jongeren in Vlaanderen wordt gepest. De gevolgen van gepest worden kunnen lang duren. Ouders zijn noodzakelijke partners in de aanpak van pesten op school. De hulp van ouders staat echter niet los van acties en...